Exchanges abroad

Rotaryn nuorisovaihto-ohjelma on turvallinen ja edullinen vaihtokokonaisuus. Turvallisuus perustuu ohjelmaan osallistuvien perusteelliseen koulutukseen sekä vapaaehtoistoimijoista rakentuvaan kotimaasta kohdemaahan ulottuvaan turvaverkkoon. Isäntäperheet ja rotaryklubit eivät saa taloudellista korvausta oppilaan ylläpidosta.

Long-Term Exchange nuori käy lukuvuoden paikallista koulua kohdemaassa, asuu tyypillisesti kolmessa isäntäperheessä ja osallistuu isäntäklubin ja rotarypiirin aktiviteetteihin. Vuoden aikana nuori oppii kohdemaan kielen, tutustuu maan kulttuuriin ja tapoihin, solmii elämän mittaisia ystävyyssuhteita isäntäperheen jäseniin, rotareihin sekä ympäri maailmaa tulleisiin muihin vaihto-oppilaisiin, joita tapaa vaihtovuoden aikana.

Short-Term Family-to-Family Exchange nuori lähtee ulkomaisen isäntäperheen vieraaksi muutamaksi viikoksi ja palatessaan tuo mukanaan isäntäperheen nuoren omaan kotiin vastaavaksi ajaksi. Nuori tutustuu uuteen kulttuuriin ja saa käyttää oppimaansa kielitaitoa käytännössä. Vaihto tapahtuu koulujen kesälomien aikaan.

Summer Camps ovat kestoltaan 2-3 viikkoa ja niillä on kullakin oma teemansa.  Leirejä on monenlaisia ja usein niiden teemat liittyvät maan luontoon tai kulttuuriin.

Haku vaihtoihin tapahtuu jättämällä paikkakunnan rotaryklubiin vapaamuotoinen hakemus vaihtoa edeltävän syyskuun loppuun mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät näiltä sivuilta.