Vaihtoon ulkomaille

Rotaryn nuorisovaihto-ohjelma on turvallinen ja edullinen vaihtokokonaisuus. Turvallisuus perustuu ohjelmaan osallistuvien perusteelliseen koulutukseen sekä vapaaehtoistoimijoista rakentuvaan kotimaasta kohdemaahan ulottuvaan turvaverkkoon. Isäntäperheet ja rotaryklubit eivät saa taloudellista korvausta oppilaan ylläpidosta.

Vuosivaihdossa nuori käy lukuvuoden paikallista koulua kohdemaassa, asuu tyypillisesti useammassa kuin yhdessä isäntäperheessä ja osallistuu isäntäklubin ja rotarypiirin aktiviteetteihin. Joissain olosuhteissa isäntäperheitä voi olla vain yksi, mutta siitä kerrotaan etukäteen ennen vaihdon alkua. Vuoden aikana nuorella on mahdollisuus oppia kohdemaan kieli, tutustua maan kulttuuriin ja tapoihin ja solmia elämän mittaisia ystävyyssuhteita isäntäperheen jäseniin, rotareihin sekä ympäri maailmaa tulleisiin muihin vaihto-oppilaisiin, joita tapaa vaihtovuoden aikana.

Kesävaihdossa nuori lähtee ulkomaisen isäntäperheen vieraaksi muutamaksi viikoksi ja palatessaan tuo mukanaan isäntäperheen nuoren omaan kotiin vastaavaksi ajaksi. Nuori tutustuu uuteen kulttuuriin ja saa käyttää oppimaansa kielitaitoa käytännössä. Vaihto tapahtuu koulujen kesälomien aikaan.

Kesäleirit ovat kestoltaan 2-3 viikkoa ja niillä on kullakin oma teemansa.  Leirejä on monenlaisia ja usein niiden teemat liittyvät maan luontoon tai kulttuuriin.

Haku vaihtoihin tapahtuu jättämällä paikkakunnan rotaryklubiin vapaamuotoinen hakemus vaihtoa edeltävän syyskuun loppuun mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät näiltä sivuilta.