Keitä olemme

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, jonka tunnuksena on ”Service  Above Self – Palvelu itsekkyyden edelle”. Perimmäisenä tarkoituksena on kansojen välisen yhteisymmärryksen, hyvän tahdon ja rauhan edistäminen.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary perustettiin Chicagossa vuonna 1905. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:ssa Illinoisin osavaltiossa. Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Suomi on jaettu rotarypiireihin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa on runsaat 10 000 rotaria.

Rotarytoiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit, jotka kokoavat yhteen samanmielisiä vaikuttajia tekemään hyvää omalla paikkakunnallaan. Klubit kutsuvat jäsenikseen paikkakuntiensa hyvämaineisia ammattimiehiä ja -naisia.

Rotareiden kautta vaihtoon

Rotarien yksi näkyvimmistä ohjelmista on nuorisovaihto. Vuosittain yli 8000:lle nuorelle maailmassa tarjoutuu mahdollisuus tutustua Rotary-järjestön välityksellä vieraaseen kulttuuriin muutaman viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan.

Rotaryn nuorisovaihto-ohjelma on turvallinen ja edullinen. Turvallisuus perustuu kaikkien ohjelmaan osallistuvien osapuolien perehdytykseen ja koulutukseen sekä vapaaehtoistoimijoista rakentuvaan turvaverkkoon. Isäntäperheet tai rotaryklubit eivät saa korvausta oppilaan ylläpidosta tai majoittamisesta.

Nuorisovaihdon tuloksena syntyy usein vuosikausia kestäviä kansainvälisiä ystävyyssuhteita vaihdossa mukana olleiden nuorten ja perheiden kesken.