Vuosivaihto

Vuosivaihto on rotareiden suosituin ja näkyvin nuorisovaihdon muoto. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi ja Viro kuuluvat vuosivaihdossa rotarymaailman kärkimaihin. Vuosittain meiltä lähtee noin 100 nuorta maailmalle vaihtoon ja sama määrä ulkomaisia vaihto-oppilaita saapuu Suomeen ja Viroon.

Vaihto-oppilasvuosi rotaryjärjestön kautta on turvallista. Turvallisuus perustuu kaikkien ohjelmaan osallistuvien osapuolten perehdytykseen ja koulutukseen sekä vapaaehtoistoimijoista rakentuvaan turvaverkkoon. Isäntäperheet tai rotaryklubit eivät saa korvausta oppilaan ylläpidosta tai majoittamisesta. Säännöt, joihin oppilas sekä kaikki muut ohjelmaan osallistuvat osapuolet sitoutuvat, ovat samat kaikkialla rotarymaailmassa.

Vuosivaihto on yhden lukuvuoden mittainen perhe- ja opiskelujakso, kestoltaan noin 10–11 kk. Koulu pysyy samana koko lukuvuoden, mutta isäntäperheitä on vaihtovuoden aikana yleensä enemmän kuin yksi. Vaihtovuoden viettäminen isäntäperheissä rikastuttaa kokemusta kohdemaasta ja sen kulttuurista. Tutustuessaan useaan isäntäperheeseen, rotaryklubiin ja kouluun, vaihto-oppilas saa rakennettua laajan verkoston kohdemaassa. Parhaimmillaan verkosto voi kestää läpi elämän.

 

Lue lisää tarkemmin: Kesävaihto, Vaihto-oppilasvuosi, Vaihto-oppilas

Vuosivaihto