Miten haen isäntäperheeksi

Olisiko teidän perheenne kiinnostunut tarjoamaan kodin muutamaksi kuukaudeksi ulkomaiselle lukioikäiselle nuorelle ja siten osallistumaan Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihto-ohjelmaan?

Isäntäperheenä toimiminen tarjoaa tilaisuuden luoda läheisen ystävyyssuhteen ulkomaiseen nuoreen ja sitä kautta myös hänen perheeseensä, tutustua vaihto-oppilaan kulttuuriin ja harjoittaa käytännön kielitaitoa. Se tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä vaihto-oppilaalle meidän kaunista maatamme, sen kulttuuria ja tapaamme elää. Syntyvät ystävyyssuhteet saattavat parhaimmillaan kestää eliniän ja luoda pohjaa monenlaiselle kanssakäymiselle tulevaisuudessa. Isäntäperheenä toimiminen on oiva tapa toteuttaa kansainvälisyyskasvatusta niin oman perheen kuin vaihto-oppilaankin osalta.

Isäntäperheen tärkein tehtävä on olla läsnä vaihto-oppilaan elämässä ja tarjota hänelle koti kaukana kotoa. Perheet ovat nyky-yhteiskunnassa kovin monimuotoisia ja niinpä myös isäntäperheiksi sopivat monenlaiset perheet. Usein ajatellaan, että perheessä pitäisi olla omia teini-ikäisiä nuoria, jotta se olisi sopiva isännöimään vaihto-oppilasta. Se ei kuitenkaan ole vaatimuksena, sillä kokemus on osoittanut, että monissa eri elämäntilanteissa olevat perheet onnistuvat tehtävässä, mikäli heillä vain on mahdollisuus antaa aikaa ja olla läsnä oppilaalle. 

Alla on linkit kahteen videoon, joissa isäntäperheemme kertovat kokemuksistaan. Niistä saa kuvan, millaista on käytännössä toimia isäntäperheenä ulkomaisille vaihto-oppilaillemme.

Isäntäperhetarina 1                            Isäntäperhetarina 2

Mikäli perheenne on kiinnostunut nuorisovaihdosta ja haluaisitte kuulla lisää isäntäperheenä toimimisesta, ottakaa yhteys paikkakuntanne rotaryklubin nuorisovaihtovastaavaan tai piirin nuorisovaihdon puheenjohtajaan. 

Tervetuloa mukaan nuorisovaihdon kansainväliseen maailmaan!

Löydät lähimmän rotaryklubin alla olevan Club Finderin avulla.

Mikäli et löydä sieltä sopivaa klubia, voit pyytää apua piirien nuorisovaihdon puheenjohtajilta. Heidän yhteystietonsa löytyvät täältä.