Kesäleirit

Lähde teemaleirille ja saa uusia ystäviä

Rotaryn nuorisovaihdon leirit antavat mahdollisuuden osallistua kiinnostavan teeman mukaiselle leirille. Leirejä järjestetään pääsääntöisesti Euroopan alueella, mukaan lukien Turkki ja Israel, sekä Etelä-Afrikassa, Taiwanissa, Meksikossa, Brasiliassa, USA:ssa ja  Kanadassa. Kestoltaan leirit ovat 2–3 viikkoa, jolloin varsinainen leiri kestää noin viikon ja leirin yhteyteen sijoittuva perhemajoitusjakso toisen viikon. Rotaryn teemaleirejä järjestetään myös liikuntarajoitteisille nuorille.

 

Pääsyvaatimukset

Kesäleireille voivat hakea kaikki suomalaiset ja virolaiset nuoret. Valinta tapahtuu nuoren oman kiinnostuksen ja ominaisuuksien perusteella. Häneltä edellytetään kohtuullisen hyvää koulumenestystä, joustavuutta uusissa tilanteissa, esiintymiskykyä, stressinsietokykyä ja itsenäisyyttä. Oppilaat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Kesäleirit ovat tarkoitettu pääsääntöisesti nuorille, jotka ovat 15–20 -vuotiaita.

 

Leirille hakeminen

1. Ole yhteydessä paikkakuntasi Rotary-klubin nuorisovaihtoasiamieheen. Jos et tunne rotaryklubeja, ohjeita yhteydenottoon löytyy täältä. Jos paikkakunnallasi on useampi klubi, voit hyvin lähettää tiedustelun niille kaikille. Jos sopivaa klubia ei löydy paikkakunnaltasi, voit kysyä neuvoa piiriemme nuorisovaihtovastaavilta.

2. Jätä vapaamuotoinen sähköpostihakemus klubiin.

3. Rotary- klubi haastattelee sinut. Jos klubi päätyy suosittelemaan sinua leirille, se haastattelee vielä perheesi ja lähettää sinut sen jälkeen Rotary-piirin haastatteluun. Piiri tekee lopullisen päätöksen pääsystä kesäleirille.

4. Täytä klubin kanssa leiriohjelman klubisitoumuslomake. Maksa samalla järjestelymaksu. Maksuohje on klubisitoumuslomakkeessa. Klubi toimittaa sitoumuslomakkeen ja sinulta saadun tositteen maksetusta järjestelymaksusta piirin nuorisovaihdon puheenjohtajalle.

5. Täytä tämän jälkeen kesäleirien hakemuslomake. Sen täyttöohje löytyy täältä. Tallenna lomake ensin koneellesi ja editoi sen jälkeen. Käytä viimeisintä Adobe Reader -versiota Windows-ympäristössä. Klubin nuorisovaihtoasiamies avustaa sinua tässä. Klubi toimittaa täytetyn ja allekirjoitetun hakemuslomakkeen piirin nuorisovaihdon puheenjohtajalle.

6. Edellisen kesän leirilista löytyy täältä. Siitä näet, millaisia leirejä tyypillisesti järjestetään.

7. Tulevan kesän leirilista löytyy täältä. Niiden maat ja teemat selviävät edeltävän talven ja kevään aikana. Valitse listalta sinua kiinnostava leiri ja ole yhteydessä kirjeenvaihtajaan. Hänen tietonsa löydät täältä.

8. Kesäleirille tarvitset vakuutuksen koko leirin ajalle. Vakuutus on pakollinen. Alla on linkki vakuutukseen, joka täyttää Rotary Internationalin vaatimukset ja toimii kaikkialla maailmassa. Suosittelemme tätä vakuutusta.

 

Kustannukset

  • Kesäleirin järjestelymaksu 350 euroa. Se maksetaan Suomen Rotarylle. Sillä katetaan kustannukset, joita muodostuu yhteydenpidosta kohdemaihin: postitukset, tietoliikennekulut, kirjeenvaihtotapaamiset maapaikkojen sopimiseksi jne. Järjestelymaksu maksetaan tilille Suomen Rotarypalvelu ry Nuorisovaihto FI96 2001 1800 1502 97, Viite 3502.
  • Matkakulut kohteeseen: 100 – 1 500 euroa
  • Vakuutus: 65 – 90 euroa
  • Leirin osallistumismaksu: 0 – 1 500 euroa

 

Lisätietoja leireistä saat kirjeenvaihtajaltamme.

 

Martan leirikokemus Taiwanista

 

Minulla oli kesällä todella hauskaa Rotaryn kesäleirillä. Olimme aluksi pari päivää paikallisissa isäntäperheissä ja kävimme katsomassa nähtävyyksiä ja tutustuimme Taipein kaupunkiin. Itse pyöräilyosuus oli mahtava kokemus. En itse ole kovinkaan aktiivinen pyöräilijä ja kuumuus otti koville, mutta hyvällä peruskunnolla 100 kilometrin päivämatkasta selvisi yllättävän hyvin. Meille oli järjestetty joka päivä taukoja kauniiden temppelien tai muiden vastaavien kulttuurikohteiden luo ja lounaaksi saimme paikallista ruokaa. Iltaisin ehti tutustumaan sekä matkan varrelta löytyviin kaupunkeihin että muihin nuoriin. Maisemat olivat koko ajan kauniita ja kierrosta vetävä tiimi oli todella asiantunteva ja luotettava. Myös pyöräilyn jälkeen pääsimme koko porukalla tutustumaan Taipeihin ja sitä ympäröiviin kohteisiin. Oli siis kaikin puolin aivan mahtava reissu, josta kertyi valtava määrä uskomattomia kokemuksia ja hyviä ystäviä! Kiitos kun autoitte järjestämään minulle huikean kesän.