// Palaa takaisin

Kesävaihto

Pääsyvaatimukset

Kesävaihto-ohjelmaan voivat hakea kaikki suomalaiset ja virolaiset nuoret. Valinta tapahtuu nuoren oman motivaation sekä omien ansioiden ja ominaisuuksien perusteella. Häneltä edellytetään kohtuullisen hyvää koulumenestystä, joustavuutta uusissa tilanteissa, esiintymiskykyä, stressinsietokykyä ja itsenäisyyttä. Oppilaat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Kesävaihto-ohjelma on tarkoitettu nuorille, jotka ovat 15-19 vuotiaita (olet täyttänyt ennen vaihtoa 15 vuotta etkä täytä vaihdon aikana 20 vuotta).
Takaisin alkuun

KOHDEMAAT

Kohdemaavaihtoehdot ja niiden vaatimukset mm. ikärajat löytyvät täältä

Kustannukset

Majoituksen ja täyshoidon järjestää isäntäperhe. Vastavuoroisesti Suomeen tuleva oppilas saa samat palvelut suomalaiselta isäntäperheeltä.
Kesävaihto-oppilaan kulut:

• Kesävaihto-ohjelman järjestelymaksu Suomen Rotary ry:lle 350€
• Matkakulut kohteeseen (USA, Kanada ja Meksiko n. 1000-2000 €, Eurooppa n. 300-500 €)
• Matkavakuutus noin 50–200 €
• Koulutustilaisuudet kotimaassa noin 50 € + matkakulut
• Maaohjelma New Yorkissa noin 1.300 € (Kun maaohjelma järjestetään, se on osa kesävaihtoa ja siihen osallistuminen on pakollista.)

Brasiliaan lähtevä kesävaihto-oppilas voi halutessaan matkustaa sinne vuosivaihtoryhmän kanssa. Tässä tapauksessa kesävaihto-oppilaan on kuitenkin osallistuttava vuosivaihto-oppilaille järjestettyyn Brasilian maaohjelmaan. Pelkkä matkustaminen vuosivaihto¬ryhmän mukana ei ole mahdollista.i

Kesävaihdon järjestelymaksu maksetaan tilille:
Saaja: SUOMEN ROTARY RY / NUORISOVAIHTO
Tili: IBAN FI96 2001 1800 1502 97
Viite: 2503
Takaisin alkuun

Kesävaihtoon hakeminen

Kesävaihto-ohjelmaan haetaan vaihtokesää edeltävän vuoden lokakuun puoliväliin mennessä.

1. Tiedustele paikkakuntasi Rotary-klubeilta mahdollisuutta päästä vaihtoon. Suomen kuudessa Rotary-piirissä toimivien klubien yhteystiedot löydät esimerkiksi Club Finder -hakukoneella. Kirjoita hakukoneen Keyword-toimintoon kotikaupunkisi nimi ja paina Search. Club Finder löytyy klikkaamalla tästä linkistä.

2. Lähetä vapaamuotoinen hakemus (yksi A4) klubille. Kerro itsestäsi, perheestäsi ja motiivistasi lähteä mukaan vaihto-ohjelmaan. Älä unohda yhteystietojasi!

3. Lähettävä klubi suorittaa hakijaehdokkaiden ja heidän perheidensä haastattelun, jonka perusteella klubin ehdokasvalinnat tehdään.

4. Lähettävä Rotary-piiri hyväksyy käsittelynsä jälkeen klubien ehdokasvalinnat.

5. Saatuasi hyväksynnän täytä lähettävän klubin kanssa kesävaihdon sitoumuslomake. Siinä sinulta kysytään kuusi maavaihtoehtoa, joihin sitoudut lähtemään. Samalla maksat järjestelymaksun. Klubin tulee toimittaa sitoumuslomake ja sinulta saatu tosite maksetusta järjestelymaksusta piirin nuorisovaihdon puheenjohtajalle marraskuun loppuun mennessä.

6. Rotarypiirin hyväksyttyä sinut ehdokkaaksi täytät varsinaisen hakulomakkeen. Hakulomake toimitetaan klubille joulukuun loppuun mennessä.

7. Rotaryn kesävaihdon kirjeenvaihtajat sijoittavat ehdokkaat kohdemaihin ja ovat yhteydessä sinuun kevään aikana.

8. Kohdemaavaihtoehdot ja niiden vaatimukset mm. ikärajat löytyvät ”Kesävaihdon” otsikon alta täältä

Vahvistus vaihdosta voi joskus tulla vasta kesän kynnyksellä.

Vaihtoa edeltävänä keväänä järjestetään kaikille lähteville vaihto-oppilaille koulutustilaisuuksia, jotka ovat osa vaihto-ohjelmaa ja näin ollen pakollisia kaikille lähtijöille. Tarkat koulutuspäivät ja muut tärkeät päivämäärät löytyvät Rotaryn nuorisovaihdon kalenterista.
Takaisin alkuun

Copyright © 2016 Rotary Youth Exchange Finland. All rights reserved.